Pagini

duminică, 29 ianuarie 2012

supereroi

Fiecare intelege altceva din cuvantul asta. Eu inteleg ca poti sa vorbesti cu pestii daca esti erou. Altii zic ca eroi sunt soldatii aia care lupta in Irak. Bine ca acum facem pe toata lumea erou, parca o sa aud ca o sa il faca si pe Shaggy, ca el a rezolvat misterul.

 Lassie, domnul Castor, Banel Nicolita… eroi au fost, erori sunt inca. Vor doar sa ne induca in eroare, de ce sa zic eu ca Nelson Mandela a fost un erou? Ce, zboara? Sau trage cu panza de paianjen? Ce daca a stat 27 de ani in inchisoare, alearga foarte repede sau se face verde? De ce trebuie sa facem un film dupa el, nu trebuie sa avem prioritati? Prima data Pokemon si daca mai avem timp facem si un videoclip cu Mandela.


Un erou poate fi unu care invarte pizza pe deget, si arunca cu ea in aia care jefuiesc o banca. La campionatele mondiale de invartit blatul de pizza de anul acesta s-a gasit eroul care poate face asta. Ca multi eroi, el e de pe alta planeta, e canadian. Insa nu cred ca poate fi numit erou un om care isi salveaza sotia din gura unui crocodil. Eroii trebuie sa fie intregi la minte, mai degraba e crocodilu un erou ca el nu e doar o gura casca. El nu a facut gura mare, nu se astepta ca in viata totul sa fie mura-n gura, un erou devarat.

Pentu altii un erou e Iisus. Orice supererou are benzile lui deseate, mie unu nu prea imi plac ala lui ca nu au poze. Nu pot mereu sa imi imaginez cum transforma el apa in gheata, cum se batea cu Atom Ant sau cum a vindecat homosexualii (adica i-a facut nehomosexuali). Ce nu imi mai place la benzile lui desenate e ca in toate numerele, e aceeasi poveste. Daca s-ar intalni Iisus cu Superman, cine ar bate? Ca multi dintre super eroii cunoscuti are slabiciuni, crucea, daca il pui pe o cruce l-ai terminat, e ca kryptonita. Eu nu inteleg de ce poarta lumea, care crede in el, cruci la gat si de ce toti pun cruci peste tot. Daca dai niste bani la biserica poti si sa vorbesti cu el, ceva de genu telefonu cu nas rosu din Powerpuff Girls.

Pot fi pe lumea asta multi eroi da’ pentru mine eroul cel mai mare esti tu, cititorul.

2 comentarii: